Zagotovo imaš še 100 vprašanj, tukaj najdeš odgovore na najpogostejša, za ostalih 84 pa nam lahko pišeš. Saj veš, neumna vprašanja ne obstajajo! 🙂

IZDELKI

Vsi vibratorji v Kinki trgovin’ci so skrbno izbrani in narejeni iz 100% medicinskega silikona, ki je hipoalergen in ti ne more povzročiti nobenih težav. 

Medicinski silikon je hipoalergen, brez lateksa in ne vsebuje toksinov, poleg tega pa je neporozen in tako odporen, da bi se na njemu razraščale bakterije.

Medicinski pomeni, da je silikon glede biokompatibilnosti preizkusil in odobril FDA (Food and Drug Administration), zato je zasnovan za varen stik s telesom tudi dlje časa.

Če nisi prepričana ali je tvoj izdelek, ki ga imaš morda že dlje časa v omari v resnici narejen iz 100% medicinskega silikona, potem raje ne tvegaj več in igračko zavrzi. Številni od teh izdelkov so izdelani iz kopice strupenih kemikalij, ki si jih res ne želiš v telesu. 

Lahko pa se držiš kakovosti, na katero lahko računaš, da jo boš 100% dobila pri Kinki.

Številni izdelki, kot so igračke nižjega cenovnega razreda se prodajajo kot „novosti“, a so izdelani iz plastike, ki je bila zmehčana s ftalati, ki lahko škodljivo vplivajo na reproduktivni proces ter so povezani s povečanim številom prirojenih napak in poškodb spermijev.

Izdelki, ki uporabljajo ftalate (kemične spojine, ki se uporabljajo v industriji plastike kot mehčala ali kot snovi, dodane polimerom za izboljšanje gibljivosti.), so lahko porozni in jih je zato zelo težko učinkovito očistiti.

Glavne značilnosti s pomočjo katerih se lahko prepričaš, da je tvoja nova igračka narejena iz medicinskega silikona:

  1. Vonj

Če si že kdaj imela izdelek za odrasle in ugotovila, da ima močan vonj po plastiki, potem obstaja možnost, da vsebuje nekaj neprijetnih kemikalij.

  1. Barva

Običajno je vsaka igračka, ki spominja na žele, sumljiva, ko gre za čistost silikona, vendar zahteva izurjeno oko, da o tem presodi. Obstaja namreč napačno prepričanje, da izdelki, ki ob raztezanju pobelijo, vsebujejo polnilo in niso 100% iz silikona. Raztezanje vsakega silikona bo v določenem trenutku postalo belo, odvisno od debeline, mešanice barvnih pigmentov ter oblike in velikosti izdelka.

Izjurjeno oko – kot ga imajo tisti v proizvodnji, ki zagotavljajo kakovost – lahko oceni kakovost silikona glede na raztezanje in vrsto bele barve, ki jo vidijo – seveda pa se pri Kinki  zanašamo na natančnejše preizkuse in certificirane materiale!

Ideja, da silikonskih igračk ne smeš hraniti skupaj obstaja približno toliko časa, kolikor časa igračke iz neznanih materialov označujejo z nalepko “iz silikona” – torej, predolgo.

Preprosto povedano: ne, nič ni narobe, če silikonske igračke hraniš skupaj.

Silikon je čudovit, saj ga je mogoče oblikovati v vse vrste oblik, ima svilnato mehak zaključek in je mehak in čvrst. Vendar pa obstajajo tudi drugi materiali, ki so varni. ABS plastika se na primer uporablja pri nekaterih izdelkih za kovinsko prevleko. Poleg tega je tukaj še nerjaveče jeklo, ki je neverjetno, če imaš rada trše površine in vroče-hladno temperaturno igro!

Produkte za nego telesa izbiramo z izjemno skrbnostjo do tebe in tudi do našega planeta. Izjemno pazimo, da so vsi negovalni produkti curelty-free, kar pomeni, da zaradi njih ni trpelo nobeno živjo bitje. Izbiramo zgolj in samo produkte, ki so brez strupenih/kemičnih stvari in trgovinico polnimo zgolj z izdelki proizvajalcev, ki dosegajo najvišje standarde in nosijo certifikate naravno/organsko/vegansko. Najsi gre za negovalne produkte za kožo, lubrikante,  ali sveče, smo na strani narave! 

Kozmetično sredstvo se šteje za naravno, če njegove sestavine izvirajo iz naravnih surovin ali izvirajo iz naravnih surovin. Predpisi in specifikacije, ki se zahtevajo za razvrstitev naravnega proizvoda, so manj stroge od predpisov in specifikacij, potrebnih za razvrstitev ekoloških proizvodov. Vsi ekološki izdelki so naravni, niso pa vsi naravni izdelki ekološki.

Da bi bila kozmetika razvrščena kot ekološka, mora imeti v svoji sestavi ekološko pridelane naravne sestavine: proizvedene brez pesticidov, rastnih hormonov, kemičnih gnojil ali antibiotikov. Zasaditev in žetev ne smeta škodovati okolju. Za pridobitev certifikata “organska kozmetika” po uredbi NCS Eco-Control mora najmanj 95 % sestavin izvirati iz certificirane ekološke pridelave. Preostalih 5 % mora biti voda in druge naravne surovine.

Veganska kozmetika je brez sestavin živali ali živalskega izvora. Hkrati jih ni mogoče testirati na živalih.

Če želiš biti prepričana, da izdelek izpolnjuje vse zahteve in standarde ter da resnično spada v katero koli od teh kategorij, vedno poiščite žig priznane certifikacijske agencije.

DOSTAVA

Stroški dostave so 3,99€.

Če tvoje naročilo prejmemo od pon-pet do 13h bo odposlano še isti dan. Sicer pa bo k tebi odpotovalo naslednji dan. Dostava torej traja nekje od 1-3 dni. Če izdelek ni na zalogi pa lahko traja od 7-10 dni preden bo prispel do tvojih vrat. Ali je izdelek na zalogi piše ob artiklu in ob naročilu.

Na email boš dobila povzetek svojega naročila, sporočilo o poslanem naročilu, račun, itd. 

Tvoj email in telefon delimo tudi z dostavno službo GLS, da te kurir lahko pokliče in da ti dostavna pošta pošlje email s sledilno številko o dostavi. 

In worry not, od nas ne boš dobila kakšnega nagajivega SMS, četudi bi si ga morda želela 🙂

Življenje je nepredvedljivo in tudi pošta ni izjema 🙂 Če se pripeti, da je tvoj izdelek znotraj škatle oškodovan, nas prosim kontaktiraj preko obrazca, telefona, ali maila. Poskusili bomo ugotoviti kaj je šlo narobe in ti seveda zagotoviti, da dobiš svoj  izdelek takšen, kot mora biti.

NAKUP IN PLAČILO

Naš partner za obdelavo plačil s kartico je Stripe, eden največjih ponudkov tovrstnih storitev. Tvoje plačilo je  zaščiteno tudi s SSL cerifikatom (vidiš tisto ključavnico ob naši domeni?), zato si lahko brez skrbi, tvoje plačilo je povsem varno.

Do podatkov tvoje kartice pri Kinki ne dostopamo in jih zato tudi ne moremo hraniti.

Preprosto, plačaš lahko:

  • z nakazilom na račun prodajalca preko UPN obrazca (na spletni banki ali pošti)
  • s plačilnimi in kreditnimi karticami Visa, Mastercard
  • s plačilom po povzetju

Nisi našla odgovora, ki si ga iskala? Piši nam in z veseljem ti odgovorimo! 

    Hit Enter to search or Esc key to close