Blog thumbnail

Kako povedati in pokazati partnerju, kaj ti je všeč: “Vodič ala “Bukowski-style”

Kako povedati in pokazati partnerju, kaj ti je všeč: “Vodič ala “Bukowski-style”

Blog thumbnail

Namig pred branjem: Ako ne poznaš Bukowskega, ti priporočamo, da se z njim malo bolj “intimno” spoznaš, njegova dela ti znajo biti namreč silno všeč. Branje naslednjega prispevka bo namreč nekoliko bolj razumljivo zabavno, če si bosta z dotičnim gospodom že na ti. 🙂

Torej, danes razpravljamo o eni od najpomembnejših veščin v svetu intimnosti: komuniciranju, brez cenzure. Pripravi se na vročo debato v dvoje, ki je bolj eksplozivna od žganja v želodcu Bukowskega!

Kako torej partnerju povedati in pokazati, kaj ti je všeč?
Tu je strateški načrt, kako to narediti na način, ki ne bo puščal prostora za nesporazume:

1. **Zapiši si svoje misli.** Kot pravi Bukowski, nič ne pomaga bolje kot flaša vina in pisalo v roki. Odpri si dobro buteljko rujnega vinca in napiši pismo, v katerem opišeš, kaj ti je všeč pri svojem partnerju. Uporabi besede, ki jih morda nikoli prej nisi izgovoril/a. Ko pišeš, je dovoljeno vse. In nikar ne pozabi na pikantne podrobnosti! Pismo lahko napišeta tudi drug drugemu in si ga, ko bo steklenica že prazna, prebereta – brez cenzure!  Ampak pozor: pripravi se, da zna postati vroče!

2. **Raziskujta skupaj.** Kot Bukowski, ki je oboževal barke in vinske kleti, poiščita skupne interese. Morda bosta odkrila skupno strast do vročih kopeli ali igranja namiznega tenisa v spalnici. 

3. **Bodita iskrena.** Ko se odločita za pogovor, bodita iskrena kot Bukowski pred prazno steklenico. Povej svojemu partnerju, kaj ti je všeč, kaj ti požene kri po žilah in kaj te osrečuje. Včasih nas vznemirjajo stvari, ki dejansko na prvi pogled sploh niso seksi. Povejta si jih! Ali pa kakšen kratek provokativen stavek ali vprašanje zapiši na listek in ga skrivaj pusti na mestu, kjer ga bo partner nepričakovano odkril. Lahko ga zatakneš v denarnico, v žep v hlačah, pod kozarec kave… Verjemi, učinkuje!  

4. **Poslušaj partnerja.** Bukowski bi ti rekel, da je pomembno, da slišiš tudi, kaj partnerju ni všeč. Odprto in strpno poslušanje je ključ do uspešne komunikacije.

5. **Uporabi telo za komunikacijo.** Telo pove več kot tisoč besed, kajne? Dotiki, poljubi in strastni pogledi so zelo direkten način, kako povedati, da ti je nekaj všeč. Uporabi svoje roke, da jo/ga vodiš tja, kjer si želiš dotika. Neverbalna komunikacija dela čudeže. Sploh, če se ti besede rade zataknejo v grlu. 

6. **Ne pozabi na humor.** Bukowski je bil mojster humorja, zato ne pozabita na konkretno doziranje te magične začimbe. Vzemita intimnost lahkotno in se gladko nasmejta svojim nerodnostim. Nikomur ne gre vse po maslu, sploh pa ne v postelji. 

7. **Nagradita se.** Kot Bukowski, ki je znal uživati v dobrem pivu: nagradita se za dobro komuniciranje. Po koncu iskrenega pogovora, si privoščita nekaj posebnega, kar vaju bo spomnilo na ta trenutek povezanosti.

Večkrat se spomni, da je intimnost kot pesem Bukowskega: razgaljena, strastna in vedno iskrena. 

Pa še nekaj: Prebereš lahko cel nakup dobrih nasvetov, ampak če jih boš samo prebral/a, se v tvojem živlejnju ne bo nič spremenilo. Zato ne čakaj na jutri in kakšno stvar poskusi že danes! Tako se bosta tudi ti in tvoj partner sprehodila po poti, ki vodi do boljšega razumevanja in bolj vročega odnosa. Čin-čin!

Uživaj/ta,
Tvoj Kinki 💋

P.S.  »Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!«
Kinki opozarja: »Uživanje užitka je zdravilno.« Nikakor pa te ne spodbujamo k prekomernemu uživanju alkohola, kakšen deci pa ti verjetno res ne bo škodoval 😉

Hit Enter to search or Esc key to close