Blog thumbnail

Med seksom ne doživiš orgazma? Nisi edina!

Med seksom ne doživiš orgazma? Nisi edina!

Blog thumbnail

Najprej dve dobri novici! Če med seksom ne doživiš orgazma, nisi edina. In s tabo ni prav nič narobe. Druga pa je: Vaja dela mojstrico. Instant rešitev “5 načinov kako do mega orgazma med seksom” ti ne bomo “prodajali”, a vsekakor obstajajo načini, da jih doživiš tudi ti. 

Pa pojdimo k dejstvom. In statistike so super, kadar govorijo o orgazmih 😉

Ne, to ni pac-man, ki bo pojedel zadnji kos torte 😉 Ta tortica je procent žensk, ki med vaginalnim seksom doživi orgazem!

Zato si, draga, oddahni. Posteljo si deliš še z 81,6% žensk, ki med seksom zgolj s penetracijo ne doživijo orgazma. Morda nam to pojasni, zakaj 59% žensk simulira ali po domače “fejka” orgazme. Ne zmeraj, ampak kar pogosto.

Seveda pa nas zanima zakaj tistih posvečenih 18,4% žensk orgazem doživi. Kaj je pri njih drugačnega, boljšega ali pa je v igri zgolj sreča?

Orgazem ni eden, orgazma sta dva!

Poznamo, kot zagotovo že veš, klitoralni in vaginalni orgazem (in še tistega, ki ga lahko doživimo v sanjah in še nekaj drugih, pa o tem kdaj drugič). Vaginalni orgazem je še dandanašnji podvržen raziskavam. Ni namreč še natančno jasno ali je tudi vaginalni orgazem tako ali drugače povezan s klitorisom, natančneje z njegovima krakoma, ki v notranjosti objemata vagino in je njegovo tkivo spojeno z misteriozno točko G, ki je dejanska sprožilka vaginalnega orgazma. Sama nožnica namreč ni tako blazno občutljiva, da bi lahko z gotovostjo trdili, da zgolj s stimulacijo/penetracijo ženska lahko doseže orgazem. Se jo da pa “natrenirati”, kot bomo spoznale v 2. delu našega popotovanja po orgazmih med seksom. 

Če bi v prerez vzele splošno statistiko žensk, ki doživijo orgazem (najsi vaginalnega, najsi klitoralnega) se prikopljemo do nekoliko boljšega rezultata in sicer pristanemo na 50 odstotkih. Dejstvo je, da večina žensk za doseganje orgazma potrebuje draženje ščegetavčka. Dejstvo je tudi, da imajo nekatere pri tem boljšo biološko predispozicijo. Zelo je namreč pomembno, kako daleč od vhoda v vagino je pozicioniran klitoris. Bližje kot je vhodu v vagino, lažje pride spontano do njegove stimulacije med seksom. Ta prednost zagotovo odigra veliko vlogo v tem mini procentu žensk, ki orgazme med seksom doživljajo z lahkoto. A ne skrbi, tudi če nisi med njimi, obstaja pot do rešitve.

Misteriozna G-točka

Vaginalni orgazem torej nastopi zaradi stimulacije vaginalnih sten – zlasti predela, znanega kot G-točka. Natančna lokacija G-točke je pri vsaki ženski drugačna. Običajno jo najdemo približno dva centimetra znotraj sprednje stene vagine. Ob stimulaciji se odzove drugače kot drugo vaginalno tkivo. Če želiš najti točko G, se prelevi v detektivko in nežno vstavi prst nekaj centimetrov v nožnico. Z dlanjo navzgor s prstom nekajkrat naredi potezo “pridi sem”. Če si jo odkrila, boš zagotovo občutila prijetne dražljaje. Seveda pa lahko za pomoč prosiš tudi svojega partnerja ali partnerico, igranje in spoznavanje telesa v dvoje nas tudi močno zbliža. 

Točke G pa ne najdemo vedno spredaj in na sredini. Morda boš morala poskusiti stimulirati tudi področja na desni ali levi. Lahko je tudi višje ali nižje. Za pomoč pri raziskovanju lahko uporabiš tudi igračko vibračko, ki je namenjena stimulaciji tega področja (v naši trgovin’ci jih najdeš kar nekaj).

Za dosego vaginalnega orgazma je poleg stimuliranja G-točke v večini primerov vendarle potrebna tudi stimulacija klitorisa in/ali drugih erogenih con (bradavičke in anus so med najpogostejšimi). Redke ženske lahko doživijo orgazem samo zaradi vaginalne stimulacije, zato si tega ne postavi kot ultimativni cilj. Seks je veliko več kot orgazem, je pa seveda fino, da med ljubljenjem splezaš na goro klimaksa 😉

Še nekaj pomembnega je potrebno dodati, na doseganje orgazma vpliva tudi vrsta drugih dejavnikov, kot so nezadostna vzburjenost, utrujenost, stres, težave s koncentracijo in nemalokrat tudi skrbi glede lastne podobe telesa, nizko spolno samospoštovanje in preveč drugih zahtev po tvojem času in pozornosti.

Danes smo spoznale malo statistike in različne dejavnike, ki vplivajo na to, zakaj med seksom ne/ali pa dosežemo orgazem, naslednjič pa skočimo v prakso in se spoznamo z načini, kako lahko svojo statistiko doseganja orgazmov med seksom konkretno izboljšaš.

Uživaj, 
tvoj Kinki

Hit Enter to search or Esc key to close