Blog thumbnail

Živjo, a slučajno iščeš mene?

Živjo, a slučajno iščeš mene?

Blog thumbnail

Vulva, vagina, pa saj to je ena in ista reč, mar ne? Na našo srečo, niti približno! Zanimivo je, da dandanes to misli še cela garda ljudi, tako moških kot žensk. Izsledki britanske raziskave iz leta 2019 o poznavanju ženskih spolovil so precej dramatično razkrinkali naše lastno nepoznavanje teles. Ok, če že 59% moških ne ve, kje se nahaja vagina, je morda problem v tem, da jim kar 45% (!)  žensk pri tem ne bi znalo niti pomagati in pokazati “lej, tle je, a vidiš, tu not gre tvoj penis, vse kar je okoli vagine pa je čudovita vulva, ki je tukaj samo zato, da mi nudi užitek, fantastično, kajneda?.” 

Pa začnimo na začetku. In najboljši in najlepši začetek je, da se spoznamo. Tudi tam doli. Tvoja vulva je namreč pravo čudo!

Zunanji spolni organi se imenujejo vulva. Sem spadajo sramne ustnice, klitoris in Venerin griček (Mons pubis). Sramne ustnice so končno doživele preporod, da so jih iz velikih in majhnih preimenovali v zunanje in notranje. Pošteno! Kajti velikokrat se zgodi, da notranje sramne ustnice prerastejo zunanje in potem pač niso več male, kajne? Zdaj že “bivšo” poimenovanje je povzročilo tudi veliko tihih frustracij pri dekletih in ženskah, katerih vulve niso ustrezale terminologiji in splošni predstavi, kako naj bi vulva izgledala. Vulve so kot prstni odtisi, unikatne, čudovite formacije narave, za katere ne obstajajo pravila za lepotno tekmovanje.

Ne obstaja “prava” in “lepa” vulva. Raznotere so v oblikah in barvah in prav vsaka je čudovita! Ne verjameš? Poglej si The Vulva Gallery in spoznaj veliko krasnih vulv in tudi osebnih zgodb za njimi 🙂

 Ilustracija HILDE ATALANTA / THE VULVA GALLERY

Pojdimo naprej:  Vagina – notranji spolni organ

Vagina je tisti cevasti notranji spolni organ, ki povezuje maternični vrat in maternico z vulvo. Dolga je lahko od 7,5 do 12,5 centimetra. Sestavlja jo gladko mišičje, znotraj pa jo prekriva sluznica, ki je nabrana v prečne gube. Je votla mišičasta cevka, skozi njo se izloči neoplojeno jajčece v obliki menstruacije in po njej pridejo semenčeca v notranjost ženskega telesa in če je bilo kakšno zmagovalno po njej novorojenček tudi zapusti maternično telo. Za razliko od vagine, ki ima jasno določeno funkcijo, pa je vulva namenjena izključno užitku! Trikrat huraaa!

A slučajno iščeš mene?

Spoznaj klitoris. Ščegetavček. Tvoj eliksir užitka!

Prvi 3D model klitorisa v naravni velikosti. Leta 2017 ga je razvila francoska inženirka, sociologinja in neodvisna raziskovalka Odile Fillod.

Povprečna velikost klitorisa je beri, piši: 10cm in ima enak embrionalni izvor kot moški spolni ud. V ščegetavčku je kar 8000 živčnih končičev, ki skrbijo zgolj in samo za tvoj užitek. To je kar 1x več kot jih ima penis. Sori, fantje 🙂

Ni čudno, da je Shere Hite že v 70. letih v svojem poročilu zapisala, da približno 70 odstotkov vseh žensk potrebuje stimulacijo klitorisa, da doseže vrhunec. Ker se tukaj nahaja večina živčnih končičev, zaradi katerih se treseš in vriskaš. Zgolj penetracija prinaša želeni uspeh pri zelo malo ženskah in to se v zadnjih 50. letih pač ni spremenilo.

Kako ti torej tale tvoj prijatelječk prinaša vrhunec za vrhuncem? Razburjenje povzroči, da žleze za sramnimi ustnicami in erektilno tkivo v tvoji vulvi nabreknejo. Zaradi tega je notranji del klitorisa bolj izrazit in živčni končiči so lažje dostopni. To znatno poveča užitek med seksom in tudi pojasni, zakaj ne občutiš prijetnih dražljajev, če nisi dovolj vzburjena. 

Klitoris je edini organ v človeškem telesu, namenjen izključno užitku! V tem šaljivem in poučnem animiranem dokumentarcu si lahko ogledaš njegovo anatomijo in izsek iz zgodovine, ko je še buril duhove…

Stoletja sta bila vulva in klitoris obsojena na ignoranco, ženske, ki so znale uživati, pa preganjane. Ta mračni del naše zgodovine raziščemo v enem od naših naslednjih prispevkov, to takrat pa Viva la vulva! Naj od tebe dobi pozornost, ki si jo zasluži in naj vulva postane tako običajna beseda kot sta keks in seks 😉 Predvsem pa se spoznaj! Nič ni narobe, če se z gospodično pobližje spogledata in si jo na lep sončen dan ogledaš v ogledalu, se je dotakneš in si/ji rečeš “hvala, tamala!”

Uživaj, 
tvoj Kinki

Hit Enter to search or Esc key to close